Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблеми след основен ремонт на двигател 1.6 ТС 120 к.с.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблеми след основен ремонт на двигател 1.6 ТС 120 к.с.

След основен ремонт на двигателя, сменени лагери, сигменти, повдигачи, свещи, вариаторен кит, 8 свещи, разпределителен вал започнах да карам колата, като както ми каза майстора не трябва да качвам повече от 3500 оборота. Появиха се следните проблеми:
    1. При запалване гасне. При второ врътване на ключа и малко повече газ започва да работи,
    2. Гори масло. При изминати 300 км. е изгорила около половин литър 10В 40
    3. Двигателят издава гъгнещ звук, нямащ нищо общо с предишния
    4. И най-важно. Колата на извънградско като я натисна малко започва яко да дими, като особено засилва димежа дори на не много голямо изкачване и ставам непоносим за останалите участници в движението

Моля, дайте предполагаеми причини за случващите се неща, както и съвети за отстраняването им. Дотук съм похарчил 1200 лв. по ремонта и ми се иска да не правя повече разходи по принципа на пробата и грешката.
    Благодаря ви предварително. Ще съм благодарен за всякакви компетентни мнения и препоръки.
    146 1.6 TS 01.97

Първоначално публикувано от georgievst Покажи съобщение
    След основен ремонт на двигателя, сменени лагери, сигменти, повдигачи, свещи, вариаторен кит, 8 свещи, разпределителен вал започнах да карам колата, като както ми каза майстора не трябва да качвам повече от 3500 оборота. Появиха се следните проблеми:
    1. При запалване гасне. При второ врътване на ключа и малко повече газ започва да работи,
    2. Гори масло. При изминати 300 км. е изгорила около половин литър 10В 40
    3. Двигателят издава гъгнещ звук, нямащ нищо общо с предишния
    4. И най-важно. Колата на извънградско като я натисна малко започва яко да дими, като особено засилва димежа дори на не много голямо изкачване и ставам непоносим за останалите участници в движението

Моля, дайте предполагаеми причини за случващите се неща, както и съвети за отстраняването им. Дотук съм похарчил 1200 лв. по ремонта и ми се иска да не правя повече разходи по принципа на пробата и грешката.
    Благодаря ви предварително. Ще съм благодарен за всякакви компетентни мнения и препоръки.
    Нещо тоя ремонт не ми харесва... Маистора които я е правил не е донаправил… Защо е отварян двигателя?!
    sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Защото беше ми казал, че лагерите са за смяна. Колата е на 308 000 км. и аз се вързах, че е това. Мисля, че два вала смени педи това, защото бързо ги износваше, а сега наново, както и някаква помпа, която върти маслото или нещо подобно. Все пак не разбирам много от двигатели. Колата я карам от 164 000 км. Винаги е била със забележки, но сега не се трае този пушек дори на малък баир.
      146 1.6 TS 01.97

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
        Нещо тоя ремонт не ми харесва... Маистора които я е правил не е донаправил… Защо е отварян двигателя?!
        Защото беше ми казал, че лагерите са за смяна. Колата е на 308 000 км. и аз се вързах, че е това. Мисля, че два вала смени педи това, защото бързо ги износваше, а сега наново, както и някаква помпа, която върти маслото или нещо подобно. Все пак не разбирам много от двигатели. Колата я карам от 164 000 км. Винаги е била със забележки, но сега не се трае този пушек дори на малък баир.
        146 1.6 TS 01.97

Comment

Първоначално публикувано от georgievst Покажи съобщение
          Колега бягай при майстора за рекламация, нещо не е свършил както трябва... Няма такова разработване при което двигателя така да пуши....
          Премери компресия да те ориентира поне за кво става въпрос.

Comment

Първоначално публикувано от alfatal Покажи съобщение
            Колега бягай при майстора за рекламация, нещо не е свършил както трябва... Няма такова разработване при което двигателя така да пуши....
            Премери компресия да те ориентира поне за кво става въпрос.
            Днес му се обаждам и ми казва, че нямало да го има една седмица. Дайте координати на майстори в Бургас. Предварително ви казвам, че този е от известните в града майстори на алфи. Правил съм и други работи при него и не съм имал забележки. Засега не искам да му споменавам името.
            Last edited by georgievst; d.m.y г., 14:37.
            146 1.6 TS 01.97

Comment

Ако го закараш на друг майстор и не се оправи, ще започнат да си прехвърлят топката за ремонта. Първият няма да приеме рекламации.
              sigpic
              1999 Alfa Romeo 146 1.6 TS Junior -> ex
              2006 Alfa Romeo 159SW 1.9 JTD
              2007 Alfa Romeo Brera 2.4 JTD

Comment

Колега, в капака на клапаните отвътре има един кондензатор на парите на маслото, който най вероятно е задръстен и парите не кондензират , а бягат навън. Отворете го , измийте го хубаво с водоструйка и няма да има проблем.
                Що касае паленето:
                Първо и най-вероятно не е зацепен ремъка със специалните "пети" за разпределителните валове при смяна и ремонт на вариатор.
                Второ, има една кутия с активен въглен в десния калник зад кората. Трябва да я махнете

Но нейсе, стари коли много проблеми
                97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Първоначално публикувано от Yon Покажи съобщение
                  Колега, в капака на клапаните отвътре има един кондензатор на парите на маслото, който най вероятно е задръстен и парите не кондензират , а бягат навън. Отворете го , измийте го хубаво с водоструйка и няма да има проблем.
                  Що касае паленето:
                  Първо и най-вероятно не е зацепен ремъка със специалните "пети" за разпределителните валове при смяна и ремонт на вариатор.
                  Второ, има една кутия с активен въглен в десния калник зад кората. Трябва да я махнете

Но нейсе, стари коли много проблеми
                  Благодаря ти за съвета. Точно такъв отговор чаках. В понеделник имам час при майстора и ще му кажа къде да погледне и дано да се оправят тези проблемации и да я вкарам в обороти след 1000-2000 км.
                  Хубав ден ти желая!
                  146 1.6 TS 01.97

Comment

Колегата по-горе добре ти каза за маслоуловителя и кутията за бензинови изпарения. Но г;едам, че колата е на доста километри. Това предполага, че цилиндрите освен, че са износени на елипса са и излъскани до блясък. Ако не е направил хонинг, та дори само с една шкурка на ръка, положението ще е точно такова. Старите сегменти са били износени и напаснати по елипсата, а сега имаш идеално кръгли сегменти и елипса . Ясно е, че ще пропуска маслото, няма да има компресия и ще тресе и гасне.. На кратко:"майстора" се е осрал! Надеждата ти е Йон да е прав за масления сепаратор и зацепването
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Това, което е описано в първия пост, не се нарича основен ремонт на двигател.

Без хонинговане на цилиндрите и смяна на бутала, не е трябвало да сменяте сегментите. Иво, по-горе, е обяснил, защо.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                        Колегата по-горе добре ти каза за маслоуловителя и кутията за бензинови изпарения. Но г;едам, че колата е на доста километри. Това предполага, че цилиндрите освен, че са износени на елипса са и излъскани до блясък. Ако не е направил хонинг, та дори само с една шкурка на ръка, положението ще е точно такова. Старите сегменти са били износени и напаснати по елипсата, а сега имаш идеално кръгли сегменти и елипса . Ясно е, че ще пропуска маслото, няма да има компресия и ще тресе и гасне.. На кратко:"майстора" се е осрал! Надеждата ти е Йон да е прав за масления сепаратор и зацепването
                        За съжаление, не разбирам много от ремонти, но допускам, че е това. Така, както е описано, май нямам друг вариант, освен да я бракувам. Май не си заслужава да се занимавам повече. Днес я карам на майстора и ако нещо успее да направи май това ще е.
                        146 1.6 TS 01.97

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                          Това, което е описано в първия пост, не се нарича основен ремонт на двигател.

Без хонинговане на цилиндрите и смяна на бутала, не е трябвало да сменяте сегментите. Иво, по-горе, е обяснил, защо.
                          Жалко. Прекарах се. Май трябваше да я бракувам. Благодаря, че ме светнахте по въпроса.
                          146 1.6 TS 01.97

Comment

Working...
                          X